SHOP

PHEOS S HM
јануари 24, 2020
SKI RACE VC R-TEX® XT
февруари 4, 2020

SCARABEO JR. DH

2,090.00ден 1,254.00ден

Голем видно поле, удобни за носење, модерен дизајн и извонреден сооднос цена / перформанси – овие карактеристики ги издвојуваат скијачките очила “Scarabeo JR DH” од отанатите скијачки наочари. Благодарение на големите цилиндрични леќи, сè е во видно поле. .Hicon технологијата ја подобрува видливоста и е најдобра можна опрема во дифузни услови на светлина. “Fogstop” облогата одвнатре спречува замаглување на леќите. Покрај тоа, двојните леќи се јаки и гарантираат 100% заштита од УВ. Флексибилната комформна рамка и удобната еднослојна пена обезбедуваат удобно носење. Очилата се најпогодни за тесни лица.
Придобивката за носителите на корективни наочари: Scarabeo JR DH може да се носи преку нормални визуелни помагала

Продолжи кон веб страната на Alpina

Шифра: SCARABEO JR. DH Categories: , ,

Технологија на леќа: Doubleflex Hicon (Подобрен контраст)
Вид на леќи: Doublelens Thermoblock за заштита и превенција на леќите од замрзнување
Ниво на заштита: S2
100% Заштита од UV-A, UV-B и UV-C зрачење
Трансмисија: 18-43%
Превенција од замаглување: Слој за магла “Fogstop”
Тип на рамка: Цела рамка (Comfort Frame)
Вентилација на рамка: Airframe Venting System за превенција од замаглување
Гоемина: Junior
Можност за носење преку нормални визуелни помагала.

Бренд

Boja

,

Пол