SHOP

PHEOS S HM
јануари 24, 2020
SKI RACE VC R-TEX® XT
февруари 4, 2020

PINEY SH

1,290.00ден 774.00ден

Alpina Piney секогаш обезбедуваат оптимална заштита на падините. Овие детски очила за скијање се опремени со сè што треба за скијач-почетник. Мазната, мека рамка со удобната пена обезбедува висок степен на удобност при носење. Во исто време, одлична вентилација на ентериерот е обезбедена благодарение на активното управување преку отвори во рамката. Поради “Fogstop” облогата, замаглувањето на леќите е минато.Покрај чистиот поглед, Piney исто така обезбедува подобрување на контрастот: Hicon технологијата ги изострува контурите и со тоа ја подобрува перцепцијата за вашата околина. Ова значи дека младите скијачи секогаш можат да се концентрираат на најважните работи: да се забавуваат скијајќи.

Шифра: PINEY SH Categories: , ,

Технологија на леќа: Singleflex Hicon (Подобрен контраст)
Ниво на заштита: S2
100% Заштита од UV-A, UV-B и UV-C зрачење
Трансмисија: 18-43%
Превенција од замаглување: Слој за магла “Fogstop”
Тип на рамка: Цела рамка
Вентилација на рамка: Venting Frame оптимална вентилација за превенција од замаглување
Гоемина: Junior

Бренд

Boja

, , ,

Пол

Golemina