SHOP

SPICE
јануари 23, 2020
PINEY SH
јануари 24, 2020

PHEOS QMM

9,990.00ден 5,994.00ден

Pheos QMM се едни од најдобрите скијачки очила на Алпина. Заедно со нивниот модерен дизајн, впечатливата рамка и огромното видно поле, овие ски-наочари се победнички избор и заради уште една работа: нивните карактеристики. Леќите се опремени со врвната технологија на Alpina: Quattroflex. Оваа технологија го подобрува контрастот и ги филтрира рефлексиите. Резултатот е оптимална видливост во сите временски услови. “Fogstop” облогата одвнатре спречува замаглување на леќите. Покрај тоа, двојните леќи се јаки и гарантираат 100% заштита од УВ зрачење. Флексибилната рамка e комформна и удобнa a трослојнaта пена гарантираат дека тие се исклучително удобни за носење. Силиконските ленти на каишот гарантираат оптимално вклопување во комбинација со ски шлем.

Продолжи кон веб страната на Alpina

Шифра: PHEOS QMM Categories: , ,

Технологија на леќа: Quattroflex Mirror ( Подобрен контраст, Поларизација)
Вид на леќи: Doublelens Thermoblock за заштита и превенција на леќите од замрзнување
Ниво на заштита: S2
100% Заштита од UV-A, UV-B и UV-C зрачење
Трансмисија: 18-43%
Превенција од замаглување: Слој за магла “Fogstop”
Агол на гледање: 180° благодарение на сферични леќи
Тип на рамка: Цела рамка (Comfort Frame)
Вентилација на рамка: Airframe Venting System за превенција од замаглување
Гоемина: Л50

Бренд

Boja

Пол

Golemina