SHOP

SPICE
јануари 23, 2020
PINEY SH
јануари 24, 2020

CHALLENGE 2.0 HM

4,990.00ден

Challenge се едни од најпродаваните скијачки наочари од Алпина. Имаат докажан дизајн и доаѓаат со висококвалитетни технологии на леќите. Challenge 2.0 MM верзијата е опремена со висококвалитетни леќи со технологија на огледало. Оваа технологија го рефлектира инфрацрвеното зрачење и со тоа го намалува напрегањето на очите. “Fogstop” облогата одвнатре спречува замаглување на леќите. Покрај тоа, леќи се јаки и гарантираат 100% заштита од УВ зрачење. Флексибилната рамка e комформна и удобнa a еднослојнaта пена гарантираат дека се удобни за носење. Генерално Challenge 2.0 MM нудат извонреден сооднос цена / перформанси.

Продолжи кон веб страната на Alpina

Исчисти
Шифра: CHALLENGE 2.0 HM Categories: , ,

Технологија на леќа: Multi mirror (Огледало)
Вид на леќи: Doublelens Thermoblock за заштита и превенција на леќите од замрзнување
Ниво на заштита: S2
100% Заштита од UV-A, UV-B и UV-C зрачење
Трансмисија: 18-43%
Превенција од замаглување: Слој за магла “Fogstop”
Тип на рамка: Цела рамка (Comfort Frame)
Вентилација на рамка: Airframe Venting System за превенција од замаглување
Гоемина: М40
Можност за носење преку нормални визуелни помагала.

Бренд

Boja

,

Пол

Golemina