SHOP

SPICE
јануари 23, 2020
PINEY SH
јануари 24, 2020

BIG HORN QVM

12,390.00ден

Големи скијачки очила, големо видно поле, голем стил. Big Horn QVMM се едни од најголемите очила во понудата на Алпина. И затоа се совршени очила за “powder” и вашата следна “free-ride” авантура. Тие обезбедуваат огромно видно поле. Леќите се изработени со врвната технологија на Alpina: QuattroVarioflex. Оваа технологија ги подобрува контрастите и ги филтрира рефлексиите. Покрај тоа, нијансата на леќите автоматски се прилагодува на светлосните услови. Со тоа се опфатени категории на ниво на заштита од 2 до 3. Резултатот е оптимална видливост во сите светлосни и временски услови.. “Fogstop” облогата одвнатре спречува замаглување на леќите. Покрај тоа, двојните леќи се јаки и гарантираат 100% заштита од УВ зрачење. Флексибилната рамка e комформна и удобнa a тро-слојнaта пена обезбедува удобност при носење. Силиконските ленти на каишот гарантираат оптимално вклопување во комбинација со ски шлем. “Big Horn QVMM” се најдобри за широки лица.

Продолжи кон веб страната на Alpina

1 на залиха

Шифра: A7205734 Categories: , ,

Технологија на леќа:
Quattroflex (Подобрен контраст, Поларизација),
Varioflex (Самозатемнување),
Multi mirror (Огледало)
Вид на леќи: Doublelens Thermoblock за заштита и превенција на леќите од замрзнување
Ниво на заштита: S2 – S3
100% Заштита од UV-A, UV-B и UV-C зрачење
Трансмисија: 8-18%
Превенција од замаглување: Слој за магла “Fogstop”
Агол на гледање: 180° благодарение на сферични леќи
Тип на рамка: Цела рамка (Comfort Frame)
Вентилација на рамка: Airframe Venting System за превенција од замаглување
Гоемина: Л40

Бренд

Boja

Пол

Golemina