SHOP

SPICE
јануари 23, 2020
PINEY SH
јануари 24, 2020

ARRIS D DH

6,190.00ден 3,714.00ден

Arris DH се најголемите скијачки очила во опсегот Алпина. И не без причина – тие се специјално развиени за носители на визуелни помагала. Поради огромниот внатрешен волумен, носителите на визуелни помагала може лесно да ги носат под Арис. Во исто време, видното поле е огромно благодарение на огромните леќи. Hicon технологијата ја подобрува видливоста во дифузни услови на светлина. Може да забележите нерамнини подобро и затоа се побезбедни на пистата. “Fogstop” облогата одвнатре спречува замаглување на леќите. Покрај тоа, двојните леќи се јаки и гарантираат 100% заштита од УВ зрачење. Флексибилната рамка e комформна и удобнa a еднослојнaта пена обезбедува удобност при носење. Силиконските ленти на каишот гарантираат оптимално вклопување во комбинација со ски шлем.
Arris DH најдобро одговара за широки лица.

Шифра: A7230131 Categories: , ,

Технологија на леќа: Doubleflex Hicon (Подобрен контраст)
Вид на леќи: Doublelens Thermoblock за заштита и превенција на леќите од замрзнување
Ниво на заштита: S2
100% Заштита од UV-A, UV-B и UV-C зрачење
Трансмисија: 18-43%
Превенција од замаглување: Слој за магла “Fogstop”
Агол на гледање: 180° благодарение на сферични леќи
Тип на рамка: Цела рамка (Comfort Frame)
Вентилација на рамка: Airframe Venting System за превенција од замаглување
Гоемина: Л50
Можност за носење преку нормални визуелни помагала.

Бренд

Boja

Пол

Golemina